Zo ga ik je helpen

Laat je lijf geen belemmering zijn voor je toekomstplannen!
In de praktijk van Fysiologiqa combineer ik kennis en ervaring uit de fysiotherapie, de revalidatie en de sportwereld. Want (chronisch) ziek zijn is naar mijn mening ook een vorm van topsport. Ik heb met beide persoonlijke ervaring: sporten op topniveau en chronisch ziek zijn.
Lees hier meer over mij.  

Nuchter en praktisch

Ik vind het geweldig om mensen te helpen weer goed in hun lijf te zitten. Het liefst help ik doeners, actievelingen: gedreven mensen die iets willen leren van pijnsignalen om beter in hun vel te zitten. We gaan je klachtenpatroon op een vriendelijke manier doorbreken via een nuchtere, praktische maatwerkmethode. Zodat je gezonder en soepeler door het leven gaat.

Je klachten wijzen de weg

Ik geef fysiotherapie met persoonlijke aandacht en kijk verder dan die ene pijnklacht. Want pijn is vaak een signaal, een boodschap van je lijf. Ons lichaam is voortdurend met ons in gesprek en werkt het liefst vóór ons, niet tegen ons. Ook al ervaren we dat soms heel anders. Klachten kunnen je de juiste weg wijzen naar herstel. Als je weet hoe je met je lichaam kunt leren samenwerken. Samen doen we een stap terug van de klacht en kijken naar het totaalpatroon. “Dit doet pijn, en dat komt door dat kniebandje.” Maar dat kan ook komen door de stand van je been. Er is teveel spanning, want je staat niet stevig op je voet. Je bovenbeenspieren werken niet goed samen en sturen de knie niet goed aan. Daarom gaan we de overbelasting aanpakken. En de disbalans veranderen in balans. Voor een goede basis.

Bewust bewegen

Veel therapeuten gaan uit van vaste richtlijnen, vanuit één enkele klacht. En kijken niet naar het totaalbeeld. Door pijnsignalen te coderen gaan we werken aan een betere en soepelere manier van bewegen. Binnen je comfortzone, binnen de pijngrens. We gaan actief aan de slag, zonder te graven in het verleden.

Door bewust te voelen en te ervaren hoe jouw spieren bewegen. Door de zwakke schakel(s) aan te pakken kom je beter in balans.

Mobilizing Awareness methode®

Deze methode schudt (nieuwe) verbindingen tussen je hersenen en je spieren wakker. Waardoor je blokkades opheft en je teruggaat naar een efficiëntere, meer ontspannen manier van bewegen. Door de klachten te ervaren in relatie tot de mogelijkheden die je lichaam heeft, kun je het aanwezige klachtenpatroon doorbreken. Op een aangename manier: je gaat vanuit ontspanning de mogelijkheden van je lichaam voelen. Weg van de pijn en beperkende patronen. De pijnloze oefeningen zijn simpel om te leren en zelf thuis te doen. Je krijgt een persoonlijk oefenprogramma mee naar huis, waardoor je de klachten zelf kunt gaan voorkomen.