Waar heb je last van?

Mijn expertise is het neerzetten van een stevige basis en het (opnieuw) aanleren van een gezond bewegingspatroon bij:

  • chronische klachten
  • sportblessures
  • stress en prikkelgevoeligheid bij kinderen
  • onbegrepen klachten

Chronische, terugkerende klachten

Je kunt de pijn precies aanwijzen, je weet waar het probleem zit. Maar artsen kunnen niets vinden. De klachten zijn hierdoor al een lange periode aanwezig en gaan niet vanzelf weg. Door te kijken naar het lichaam tijdens het bewegen kan ik beoordelen wat het probleem is:

  • disbalans van de spieren
  • een niet goed werkend natuurlijk bewegingspatroon
  • een ontbrekende schakel in de bewegingsketen

De klachten die hiertoe behoren zijn:

Bij chronische enkelzwikkers komt bijvoorbeeld het signaal niet goed door.

 

Sportblessures

Je doet aan sport vanwege het plezier, niet om geblesseerd te raken. Een goede basis voor bewegen is heel belangrijk om blessures te voorkomen. Ik geef voor leden van Zeelandia Middelburg een gratis sportspreekuur. Ook vragen over (sport)blessures maar geen lid van Zeelandia Middelburg? U kunt altijd langs komen voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

 

Stress en prikkelgevoeligheid bij kinderen

Ik kan advies geven bij het helpen van prikkelgevoelige kinderen en het verhelpen van specifieke lichamelijk klachten of beweegproblemen. Zoals buikklachten, stress, angsten, problemen met de grove en de fijne motoriek en/of afwijkende motorische ontwikkeling. Vaak is bij deze klachten ook hoogsensitiviteit aanwezig. Prikkels reizen niet goed door het lijf, nemen soms de verkeerde afslag waardoor een ‘flipperkast’ aan reacties kan ontstaan: kinderen worden druk, ontwikkelen tics of onaangepast gedrag en ervaren energieverlies.


Onbegrepen klachten

Klachten die heel duidelijk zijn, maar waar geen diagnose voor wordt gesteld. Onbegrepen spierklachten, stress-gerelateerde klachten, soms ook SOLK genoemd (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Je ervaart dan pijn doordat het lichaam (onbewust) in een stresssituatie terecht komt en daar niet van herstelt. Door stress aan de hand van natuurlijke bewegingspatronen, soms ook wel reflexpatronen genoemd, in kaart te brengen, kun je de reactie van het lichaam inzichtelijk en hanteerbaarder maken. – Meer informatie